* Activiteiten 2023 *


Tijdens alle evenementen & open tuindagen
is onze tuin gratis te bezichtigen en zijn
we ook dan geopend van 10:00 tot 17:00 uur


We organiseren in 2023 vijf evenementen:

1 en 2 april:    "Lentekriebels"

Onze jaarlijkse opening op het 1e weekend van april!

Na hun winterslaap komen de sapstromen van de vroege bloeiers weer een beetje op gang. Daar willen we natuurlijk niets van missen! In de tuin zeer veel bolgewassen in bloei tussen Helleborus orientalis hybriden en andere vroege bos en schaduwplanten. Een aankondiging én gezellige start van een nieuw tuinseizoen!
meer informatie over voorjaarsbloeiers en "Lentekriebels"

17 en 18 juni:  "Biologische Vaste Planten Dagen"

Duurzame tuinjuwelen zonder gif & kunstgrepen royaal op voorraad!

Vaste planten als grootste en meest dynamische plantengroep in de tuin die we tijdens deze dagen extra in het zonnetje zetten. Nu vooral ook meer aandacht voor onze zonder chemie gekweekte planten uit eigen tuin en hun eenvoudige ecologische toepassing in de tuin. Naast noviteiten en goede eigen selecties hebben we vooral ook veel betrouwbare en taaie oudgedienden die bijzonder goed presteren in ons lastige klimaat. Extra aandacht dus voor deze “biologische plantaardige hoekstenen” die eigenlijk in geen tuin mogen ontbreken!
meer informatie over vaste planten en de "Biologische Vaste Plantendagen"

24 en 25 juni:  "Keramiek in de Tuin"

In onze tuin veel raku gestookte keramiek tussen de plantjes!

Elk jaar besteden we eind juni extra aandacht aan de toepassing van keramiek in de tuin. Tussen onze duurzame “plantaardige hoekstenen” in de tuin exposeren we nu dus ook andere onverwoestbare "stenen". Samen vormen ze een geweldig mooie combinatie. Op beide dagen verzorgen Anneke en Frans Gebert weer de gezellige Raku stook demonstraties.
meer informatie over "Keramiek in de Tuin"

12 en 13 augustus:    "Heleniumfestival"

Een tuin vol bloeiende Heleniums zet zichzelf in het zonnetje!

Elk jaar kijken we weer uit naar dit ultieme bloemenfeest. Meer dan 100 verschillende "ouderwetse" doch vrolijke en oersterke tuinjuwelen staan dan massaal te bloeien in onze uitbundige borders tussen andere schoonheden. Om de feestvreugde nog wat extra te verhogen komen Anneke en Frans Gebert weer net als verleden jaar op beide dagen Raku stoken. Naast een imposante bloemenzee in de tuin dus ook veel Raku gestookte keramiek op het erf. Samen staan ze garant voor een oogstrelende overdaad die gelukkig niet schaadt!
Tijdens het "Heleniumfestival" is onze tuin gratis te bezichtigen!
meer informatie over Helenium en het "Heleniumfestival"

16 en 17 september:    "Grassendagen"

Onze tuin één groot pluimenfeest!

Vanwege hun luchtige gracieusheid zouden we de siergrassen niet meteen de ruggengraat van de border willen noemen maar ze zijn het vaak wél. Vandaar dat we extra aandacht besteden aan het toepassen van deze juwelen en dan vooral in combinatie met vaste planten. In onze tuin is het effect onmiskenbaar. Genieten van fraaie laatbloeiers in een zee van wuivende zilveren halmen die tot ver in de winter de tuin sieren!
Tijdens de "Grassendagen" is onze tuin gratis te bezichtigen!
meer informatie over siergrassen en de "Grassendagen"We doen in 2023 mee met de volgende Open Tuinen Dagen:

29 april:    "Voorjaars Tuinen Marathon"

Open tuindagen van stichting "Het Tuinpad Op".

De Voorjaars Tuinen Marathon is op zaterdag 29 en zondag 30 april. Wij doen alleen op zaterdag 29 april mee en zijn zondag 30 april dus gesloten! Prille lentesferen in verschillende tuinen met vrolijke vroege voorjaarsbloeiers tussen fris ontluikend lentegroen. Diverse tuinen in Groningen, Drenthe en het aangrenzende noordwest Duitsland openen de tuindeuren. Meer informatie over de deelnemende tuinen tijdens de Voorjaars Tuinen Marathon vindt u t.z.t. op de volgende site:
www.hettuinpadop.nl

3 juni:    "Velt-ecotuindagen";    

Ecologische open tuindagen van "Velt" in Nederland en België.

De "Ecotuindagen" zijn op zaterdag 3 en zondag 4 juni. Wij doen alleen op zaterdag 3 juni mee en zijn zondag 4 juni dus gesloten! Deze dagen zijn een initiatief van de Belgisch-Nederlandse ecologische (moes)tuinvereniging Velt. In geheel Nederland en België openen ruim 190 ecologisch beheerde tuinen gratis de tuindeuren. Ontdek en ervaar wat in moestuinen en boomgaarden maar ook in sier- en stadstuinen zonder gif en kunstmest mogelijk is. Meer informatie over deelnemende ecotuinen en Velt kunt u vinden op de volgende site:
velt ecotuindagen

17 en 18 juni:    "Open Tuinen Dagen"    

Landelijke open tuindagen van "Groei & Bloei".

De genoemde datum is die van de “Open Tuinen Dagen” van Groei & Bloei door heel Nederland die steeds plaatsvindt op het 3e weekend van juni. Meer informatie over deelnemende tuinen tijdens de landelijke dagen in de regio Winschoten vindt u op:
winschoten.groei.nl

24 en 25 juni:    "Zomer Tuinen Marathon"    

Open tuindagen van stichting "Het Tuinpad Op".

De Zomer Tuinen Marathon bestaat uit 2 weekenden. Op 24 en 25 juni zijn de tuinen in de provincies Groningen én Drenthe open en op 17 en 18 juni zijn diverse tuinen in noord-west Duitsland aan de beurt. Meer informatie over de deelnemende tuinen tijdens de Zomer Tuinen Marathon kunt u vinden op de volgende site:
www.hettuinpadop.nl

1 juli:    "Open Tuinen Estafette"    

Open tuindagen van "Groei & Bloei" in de regio Stadskanaal.

De "Open Tuinen Estafette" is een initiatief van Groei & Bloei in de provincie Groningen met meerdere weekenden verdeeld over de diverse afdelingen. Het open tuinweekend van de regio Stadskanaal is dit jaar op 1 en 2 juli. Wij doen alleen op de zaterdag mee en zijn zondag dus gesloten! Tijdens deze "Open Tuinen Estafette" dag is onze tuin gratis te bezichtigen!
Jaarlijks wordt in het voorjaar de Groei & Bloei "Estafette open tuinen gids" uitgegeven met alle informatie over de deelnemende tuinen. Deze gids kunt u echter ook downloaden als PDF file op de volgende website:
www.opentuinenestafettegroningen.nl

22 en 23 juli:    "Open Tuinen Estafette"    

Open tuindagen van "Groei & Bloei" in de regio Winschoten.

Het "Open Tuinen Estafette" weekend van de regio Winschoten is dan vervolgens op 22 en 23 juli. Ook tijdens deze open tuindagen van Groei & Bloei is onze tuin weer gratis te bezichtigen! Meer informatie is te vinden op de volgende site:
www.opentuinenestafettegroningen.nl

7 en 8 oktober:    "Herfst Tuinen Marathon"    

Open tuindagen van stichting "Het Tuinpad Op".

Diverse open tuinen in een schitterende volmaakte najaarstooi met wuivend zilver van siergrassen tussen asters en andere laatbloeiers naast bomen en struiken met fraai verkleurende herfstbladeren en vruchten. De Herfst Tuinen Marathon is tevens het laatste weekend dat we nog geopend zijn. Tijdens de "Herfst Tuinen Marathon" is onze tuin gratis te bezichtigen!

Na zondag 8 oktober zijn tuin en kwekerij dus gesloten!
In 2024 gaan we weer open met "Lentekriebels" op 6 en 7 april.
Meer informatie over de deelnemende tuinen tijdens de Marathon vindt u t.z.t. op de volgende site:
www.hettuinpadop.nlTerug naar boven